Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα: 30+ υπέροχες παραλλαγές

ΜΑΛΛΙΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ

Η πλεξούδα στέκα αποτελεί μια υπέροχη επιλογή χτενίσματος για κορίτσια αλλά και γυναίκες κάθε ηλικίας. Είναι εύκολη και μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά χτενίσματα ιδανικά για κάθε περίσταση, ασχέτως με το μήκος των μαλλιών σας.

Δείτε στη συνέχεια πως να κάνετε μια ολλανδική πλεξούδα στέκα με ανάλαφρες μπούκλες, ο τρόπος δημιουργίας της οποίας είναι όμοιος με την πλεξούδα στεφάνι. Επίσης, πάρτε ιδέες από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με παραλλαγές του κλασσικού χτενίσματος με πλεξούδα στέκα για εντυπωσιακές casual, αλλά και επίσημες εμφανίσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την δημιουργία μια πανεύκολης ολλανδικής πλεξούδας στέκα σε συνδυασμό με ανάλαφρες πλεξούδες. Πρόκειται για ένα υπέροχο χτένισμα ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να το φορέσετε στην πρωινή σας βόλτα, στο σχολείο, την δουλειά, αλλά και στις βραδινές ή επίσημες εξόδους. Τα βήματα για να το φτιάξετε είναι τα εξής:

1. Αρχικά κάντε τα μαλλιά σας ανάλαφρες μπούκλες. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να τα αφήσετε ίσια.

2. Στη συνέχεια πιάστε μια τούφα μαλλιών από το πίσω μέρος, όπως θα δείτε στο βίντεο και στερεώστε την προσωρινά με ένα τσιμπιδάκι.

3. Μετά πάρτε μια τούφα από τα μπροστινά μαλλιά της άλλης πλευράς, η οποία ξεκινάει από τον κρόταφο και χωρίστε την σε 3 μέρη.

4. Σε αυτή την φάση θα αρχίσετε να πλέκετε την ολλανδική πλεξούδα στέκα παράλληλα με την γραμμή των μαλλιών σας. Για να το κάνετε αυτό θα ακολουθήσετε τα βήματα δημιουργίας της κλασσικής ολλανδικής πλεξούδας.

5. Περάστε δηλαδή το δεξί μέρος κάτω από το μεσαίο και προσθέστε λίγα μαλλιά στο αριστερό πριν το φέρετε επίσης κάτω από το μεσαίο. Συνεχίστε προσθέτοντας λίγα μαλλιά στο δεξί μέρος και βάζοντας το κάτω από το μεσαίο κ.ο.κ.

6. Μόλις φτάσετε στον άλλο κρόταφο και λίγο παρακάτω, στερεώστε την πλεξούδα προς τα πίσω και καλύψτε το σημείο αυτό με τα μαλλιά που έχετε πιάσει προσωρινά πίσω. Η πλεξούδα στέκα είναι έτοιμη.

Δείτε αναλυτικότερα τα βήματα για την δημιουργία της στο βίντεο:πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Loading...